Menu Sluiten

CROSS CULTURal TRAINING

Gebrek aan kennis van en begrip voor elkaars cultuur is een echte deal breaker.

Het lijkt zo makkelijk en misschien zelfs vanzelfsprekend, de wereld veroveren met uw product, dienst of technologie. Het is immers innovatief en de mensen zitten erop te wachten, dat is al gebleken in uw thuismarkt. Maar niets is minder waar. Dat blijkt uit de talloze miskleunen, want dat zijn het, die ons helaas toch wel wekelijks ter ore komen. Het maakt daarbij niet uit of het om kleine of grote bedrijven gaat, bedrijven die voor het eerst de grens over gaan of bedrijven die internationaal meer ervaren zijn. Het maakt ook niet uit of het om een markt ver weg gaat of dichtbij. Binnen Nederland zijn de verschillen in zakendoen tussen noord en zuid al behoorlijk groot, deze verschillen worden alleen nog maar groter wanneer u daadwerkelijk over de landsgrenzen zaken wilt doen. Overeenkomsten qua taal zoals bijvoorbeeld in Vlaanderen zijn niet zelden een extra valkuil.

Met onze cross cultural training begint u beter voorbereid aan uw (nieuwe) buitenlandse avontuur. Deze kan worden gecombineerd met een Zakendoen in… training waarin we op meer zaken ingaan dan alleen de cultuur van een bepaald land. Cross cultural training kunt u inzetten voor wanneer u een internationaal team moet aansturen: bijvoorbeeld verkoopteams in China, India, Brazilië, de VS, Spanje én Nederland. Krijg dat maar eens goed gestroomlijnd en op zo’n manier werkend dat elk team levert wat u graag wilt en optimaal presteert. Misschien gaat u een joint venture aan met een buitenlands bedrijf. Of wordt uw organisatie overgenomen door een buitenlandse organisatie. Zulke zaken kunnen een stuk vloeiender verlopen wanneer er begeleiding is op het culturele vlak. Het managen van verwachtingen, een goede communicatie, hoe werkt het in elkaars land én organisatie en hoe gaan jullie daar gezamenlijk een win win van maken in plaats van een grote teleurstelling? 

Ambities versus werkelijkheid
Binnen de organisatie zelf valt er aan cultureel management ook vaak flinke winst te behalen. Het MT dat één sales manager aanstelt voor de hele wereld. Die dus vervolgens in staat moet zijn met mensen in elk land te kunnen werken en communiceren. Daarbij nauwelijks tijd heeft voor het bezoeken van de verschillende buitenlandse partners laat staan er het maximale uit te halen. Er ligt een verkoopdoelstelling voor een hele regio maar hoe die gehaald gaat worden, geen idee. In ieder geval niet met een fantastisch product alleen. Arme sales manager, arme buitenlandse partners. Want niet zelden krijgen zij de schuld. Soms terecht maar vaak ook niet. Met onze cross cultural training toetsen we uw ambities en manier van werken aan de werkelijkheid. Be prepared to be surprised. 

Als laatste voorbeeld voor een cross cultural training noemen we een buitenlandse medewerker die op een sleutelfunctie in uw bedrijf komt werken. Hoe verder de landen en culturen uit elkaar liggen, des te groter de kans op mislukking. Dat is toch zonde van uw investering en eenvoudig te voorkomen middels een cross cultural training.

Onze cross cultural trainingen zijn altijd maatwerk en erop gericht u te helpen uw ambities te verwezenlijken. 

 


REF tekst

geïnteresseerd? Bel of emaiL ons.

Ik ben geïnteresseerd in uw cross cultural training