Menu Sluiten

De exportmanager, bestaat die over tien jaar nog wel?

world dots

Vroeger’ was in ons kantoor de wereld letterlijk aanwezig middels wereldbol of -kaart (altijd inspirerend, al die plakkertjes in landen waar je al actief bent) maar de wereld bleef nog wel op afstand. Je moest er toch voor de deur uit en om met elkaar te communiceren pakte je de telefoon. Vaak had je geen idee hoe de ander eruit zag. Tegenwoordig hangt de wereldkaart nog wel aan de muur maar eigenlijk heb je de hele wereld in je smartphone en tablet zitten. Met Whatsapp, Linkedin, Wechat, Skype, Zoom, Facetime, Facebook, Twitter en Instagram maak je makkelijk contact met zo ongeveer de hele wereld en is het ook makkelijker om contact te onderhouden.

Moest je als exportmanager, international sales manager, international accountmanager (what’s in a name) voorheen de distributeurs persoonlijk bezoeken en was je vrijwel continu onderweg, tegenwoordig kun je met alle moderne communicatiemiddelen elkaar ook digitaal face-to-face spreken en lijkt persoonlijk bezoek minder noodzakelijk. Het gaat er vooral om dat je aandacht besteedt aan je lokale partner en dat kan prima op deze manier. Je bent immers zichtbaar en dus niet zo makkelijk meer uit het oog, uit het hart.

Eerste contact
Zelfs de eerste contacten leg je steeds makkelijker middels bovengenoemde middelen. Het is lang niet altijd meer noodzakelijk om iemand eerst persoonlijk te hebben ontmoet. Zelfs niet in landen waar persoonlijke ontmoetingen belangrijk zijn. Laatst kreeg ikzelf een whatsapp uit Saoedi-Arabië, van een bedrijf dat graag de markt op wil in West-Europa. Ze hadden mijn profiel gezien op Linkedin, op mijn website vonden ze mijn telefoonnummer en een appje was snel gestuurd. De nieuwe en snelle manier van contact leggen en onderhouden.

Jonge bevolking
Vooral in landen met een grotendeels jonge(re) bevolking doet de nieuwe, snelle manier van contact leggen en onderhouden ook zakelijk snel intrede. Niet zo gek want jongeren zijn met de moderne communicatiemiddelen opgegroeid en gewend om eerst en vooral op deze manier contact te leggen. Ze kunnen intensief contact hebben met mensen die ze nog nooit hebben ontmoet en zien dat ook helemaal niet als voorwaarde voor contact. Mijn dochter communiceert net zo makkelijk met een leeftijdsgenootje in Spanje, Dubai of de VS als in Nederland. De oude garde zal, vooral in opkomende economieën waar startups en incubators als paddenstoelen uit de grond schieten, plaats moeten maken voor de jonge en daarmee zal ook de manier van werken veranderen. 

hologram in businessHologrammen
Met de introductie van augmented en mixed reality krijgen meetings op afstand, ook intercontinentaal, een persoonlijker tintje.  Tijdens de meeting kun je gewoon allerlei documenten en presentaties met elkaar delen, ook in 3D. Een stuk sneller en persoonlijker dan de oude videoconferences en je werkt alsof je werkelijk met elkaar in dezelfde ruimte bent. Met hologrammen wordt de meeting op afstand helemaal levensecht. Het is nog niet volledig uitgewerkt, er zijn nog wat kinderziektes maar met de huidige snelle technologische ontwikkelingen lijkt dat slechts een kwestie van tijd.

Internationale beurzen
Het lijkt er in ieder geval op dat het budget voor reizen flink kan krimpen. Internationale beurzen zullen er nog steeds zijn maar vast in andere vorm dan nu. Websites ingericht met virtuele stands, uitgerust in 3D en waarin je zelf met je team als hologram zichtbaar bent en met anderen kunt communiceren. Dus niet meer met zijn allen de wereld overvliegen maar een beurs bezoeken en bemannen vanachter je bureau. Events voor klanten? Die kun je nog steeds organiseren, in digitale vorm.

E-commerce
B2C bedrijven weten de consument nu al steeds makkelijker via (al dan niet eigen) e-commerce te bereiken, wie zijn lokale social media op orde heeft en een merk weet te creëren zal voor verkoop steeds minder van de gangbare retailkanalen afhankelijk zijn. Er duiken vast wel ook nieuwe, digitale, platforms op. Van retail naar e-tail naar me-tail (Rob van Nes). Het lijkt meer en meer de verantwoordelijkheid te worden van de marketing manager en minder van de exportmanager. 

suitcase-159615_640Cross cultural management
Het is waarschijnlijk dat bedrijven, zeker voor landen die in cultureel opzicht ver verwijderd zijn van het onze, meer en meer gaan werken met een country manager. Iemand die in het land is geboren en getogen, de taal en cultuur spreekt en begrijpt en die het Engels beheerst. Waarschijnlijk hebben ze die persoon via (bijvoorbeeld) lokale social media gevonden (wellicht met wat hulp, bijvoorbeeld in China) en hebben ze de gesprekken gevoerd via augmented reality meetings of (straks natuurlijk volledig ouderwets) Zoom of Skype. Als exportmanager zul je niet zelf meer continu de hele wereld over vliegen. De 70% reistijd kan worden gehalveerd (wel zo gezond ook) en je wordt steeds meer een regiomanager die vanuit kantoor in Nederland zijn buitenlandse team aanstuurt. Per continent één persoonlijke regionale meeting per jaar en de rest via de moderne communicatiemiddelen. Cross cultural management via digitale middelen, hoe krijg en houd je op afstand toch een effectief team, wordt steeds belangrijker. Het reizen steeds minder.

Online handelsmissies
De handelsmissies waarbij je een paar dagen met een groep ondernemers een land bezoekt middels een vooraf georganiseerd programma en potentiële partners eerst persoonlijk spreekt en ziet, verdwijnen ofwel helemaal of ze krijgen een online tintje. Met virtual reality kunnen prima impressies van een land (en het vakgebied) worden gegeven en middels meetings in augmented reality vorm is het ook alsof je tegenover elkaar zit. Elkaar echt ontmoeten kan daarna altijd nog, zal ongetwijfeld ook niet volledig verdwijnen maar het zal wel veel minder worden.

Te ver gezocht? Misschien, maar misschien ook niet. De export manager zal over tien jaar waarschijnlijk nog wel bestaan. Maar dat die functie er over tien jaar heel anders uitziet dan nu, daar ben ik van overtuigd.