Menu Sluiten

starters international businessWilt je de wereld veroveren? Zet vandaag de eerste stap en vraag bij ons een SIB Voucher aan!

SIB RvO

De S in onze SIDEC-methode staat voor Start. Je staat met je bedrijf aan de start van het grote exportavontuur maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren. Wat allemaal? Dat komt aan bod in het SIB-traject.

SIB is de afkorting voor Starters International Business. SIB is een gratis* exportsubsidie traject gefaciliteerd door RvO, als onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bedoeld voor bedrijven die een (eerste) stap willen zetten naar internationale handel of internationaal ondernemen.

Coachingssessies
Het RvO SIB-traject bestaat uit 3 tot 5 coachingssessies met een door RvO daarvoor geautoriseerde exportcoach. Tijdens deze sessies komen o.a. zaken aan bod als:
– Waar is jullie onderneming goed in? Wat willen jullie bereiken? Welke landen bieden kansen?
– Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welke informatie is nodig om dit te kunnen bepalen?
– Wat heb je nodig om kansen in deze landen te verzilveren? Welke concrete stappen moet je daarvoor zetten?
– Welke kosten gaan jullie daar sowieso voor maken?
– Wat is een realistisch tijdsplan? 

We onderzoeken en bespreken de mogelijkheden en aan het eind van het traject maken we gezamenlijk een stappenplan, zodat helder is welke stappen je als organisatie moet zetten om succesvol te kunnen zijn in het exporteren naar het gekozen land.

Herken je jezelf hierin? Geldt dit voor jouw bedrijf of organisatie?

  • MKB Bedrijf;
  • Minder dan 25% van de omzet komt uit het buitenland (of, als > dan 25%, het bedrijf is jonger dan 3 jaar);
  • Je wilt exporteren structureel in het bedrijf integreren;
  • Exporteren kost tijd, geld en moeite. Je bent bereid daarin te investeren.

Op alles ja gezegd? Dan komt jouw bedrijf waarschijnlijk in aanmerking voor een SIB-traject.

VOL = VOL!
Sinds 2014 voeren wij deze SIB-trajecten uit en hebben we meer dan 100 bedrijven geholpen bij het zetten van hun eerste (of vervolg)stappen in het buitenland. Per jaar hebben we ruimte voor 30 SIB-trajecten en die doen we graag met bedrijven die echt gemotiveerd zijn. Je haalt het meeste uit zo’n traject wanneer je er serieus mee aan de slag gaat en de sessies regelmatig plaatsvinden. Op die manier komt er een goed tempo in het traject en is het het meest effectief.

SIB aanvragen
Wij kunnen een RvO SIB-traject voor jou aanvragen. Vul daarvoor onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op. 

*Tijdens het traject krijgt het bedrijf, dat moet van de belastingdienst, een btw-rekening van € 504,- Deze moet aan ons worden voldaan maar kan worden verrekend met de omzetbelasting waardoor het SIB coachingstraject per saldo gratis is.

 

‘Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Petra Benes. Ik weet nu welke exportstrategie ik moet gebruiken voor mijn bedrijf en welk type zakenpartners het beste bij me passen. Ik heb geleerd dat een USP  in het buitenland niet dezelfde waarde hoeft te hebben en hoe ik mijn positionering dan kan aanpassen. Ik voel me goed voorbereid op export en ben erg tevreden over de kennis en ervaring die Petra met mij heeft gedeeld. Daarnaast vond ik de persoonlijke benadering erg plezierig.’ – Debbie van Weelden, www.loislee.nl

ik wil ook graag een SIB-traject!