Menu Sluiten

Voucher internationaal ondernemenWilt je de wereld veroveren? Zet vandaag de eerste stap en vraag bij ons een Voucher Internationaal Ondernemen aan!

SIB RvO

Voor Starters International Business
SIB is de afkorting voor Starters International Business en is een verzamelnaam voor subsidietrajecten voor bedrijven die willen beginnen met exporteren. Een van de SIB subsidies is het Voucher Internationaal Ondernemen: een gratis* exportcoachingstraject traject gefaciliteerd door RvO, als onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bedoeld voor bedrijven die een (eerste) stap willen zetten naar internationale handel of internationaal ondernemen.

Voucher Internationaal Ondernemen
Je staat met je bedrijf aan de start van het grote exportavontuur maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren. Wat allemaal? Dat komt aan bod in het SIB-coachingstraject waarvoor RvO een Voucher Internationaal Ondernemen beschikbaar stelt.

Wie?                   Jij en wij (één van onze coaches).  
Wat?                   
3-5 coachingssessies 
Waar?                 In corona-tijd virtueel via Zoom.

Waarom?            Omdat exporteren een vak apart is. Zonder goede voorbereiding is het behalen van het gewenste                               resultaat onwaarschijnlijk. Je weet niet wat je niet weet.
Wanneer?          Zodra je voucheraanvraag door RvO is goedgekeurd.
Hoe?                   Persoonlijke gesprekken en voor jou een aantal kleine
                           opdrachten. Klein marktonderzoek (doen wij).

Hoe lang?           Minimum 6 weken, maximum 4 maanden. Grondig en snel.
Resultaat?          Een concreet implementatieplan, met daarin uitgewerkt alle
                           nog te zetten (interne en externe) stappen zodat je goed
                           voorbereid begint aan jouw internationale impact. Je weet in
                           welk(e) land(en) kansen voor jullie liggen en welke route daar
                           naartoe het meest kansrijk is.

Wat kost dat?     Goed nieuws: dit traject is GRATIS*

*Tijdens het traject krijgt het bedrijf, dat moet van de belastingdienst, een btw-rekening van € 525,- Deze moet aan ons worden voldaan maar kan worden verrekend met de omzetbelasting waardoor het SIB coachingstraject per saldo gratis is.                                         

Geen tijd voor coaching of huiswerk? Denk je dat je straks wel tijd hebt om je fouten te corrigeren? Stop met excuses maken. Aan de slag! 

‘Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Petra Benes. Ik weet nu welke exportstrategie ik moet gebruiken voor mijn bedrijf en welk type zakenpartners het beste bij me passen. Ik heb geleerd dat een USP  in het buitenland niet dezelfde waarde hoeft te hebben en hoe ik mijn positionering dan kan aanpassen. Ik voel me goed voorbereid op export en ben erg tevreden over de kennis en ervaring die Petra met mij heeft gedeeld. Daarnaast vond ik de persoonlijke benadering erg plezierig.’ – Debbie van Weelden, www.loislee.nl

Missie

Visie