Wil jij de wereld veroveren? 

SIB is de afkorting voor Starters International Business. SIB is een gratis* subsidietraject gefaciliteerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bedoeld voor bedrijven die een (eerste) stap willen zetten naar buitenlandse markten.

Coachingssessies
Het SIB-traject bestaat uit 3 tot 5 coachingssessies met mij (geautoriseerd adviseur). Tijdens deze sessies komen o.a. zaken aan bod als
* Waar is jouw onderneming goed in? Wat wil je bereiken? Welke landen bieden kansen?
* Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welke informatie heb je nodig om dit te bepalen? Wat heb je nodig om jouw kansen in deze landen te verzilveren? Welke concrete stappen moet je daarvoor zetten? Wat gaat dat kosten?

We onderzoeken en bespreken de mogelijkheden en aan het eind van het traject maken we gezamenlijk een stappenplan, zodat helder is welke stappen jouw bedrijf moet zetten om succesvol te kunnen zijn in het gekozen land.

Herken jij jezelf hierin? Is dit jouw bedrijf?

V mkb-bedrijf;
V
Minder dan 25% van de omzet komt uit het buitenland;
V In Nederland een stabiel bedrijf opgebouwd;
V Je wilt export structureel in je bedrijf integreren;
V Exporteren kost tijd, geld en moeite. Je bent bereid daarin te investeren.

Op alles ja gezegd? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een SIB-traject.

VOL = VOL!
Sinds april 2014 voer ik deze SIB-trajecten uit en heb ik al rond de 50 bedrijven geholpen bij het zetten van hun eerste (of vervolg)stappen in het buitenland. Per jaar heb ik ruimte voor 15 SIB-trajecten en ik doe die graag met bedrijven die echt gemotiveerd zijn. Je haalt het meeste uit zo’n traject wanneer je er serieus mee aan de slag gaat, je huiswerk maakt (er zit een beperkt aantal opdrachten in, uiteindelijk moet je het zelf kunnen) en onze afspraken respecteert. Op die manier komt er een goed tempo in het traject en is het het meest effectief.

Ik voer deze trajecten uit voor een andere organisatie, Alliance experts, waar ik ook partner ben.  Dat doe ik vanwege het internationale netwerk (Alliance is aanwezig in 20 landen, en indirect actief in minstens het dubbele) en we houden elkaar scherp middels interne trainingen. Ook als adviseur/coach zijn we nooit uitgeleerd.

SIB aanvragen
De aanvragen voor een SIB kunnen gewoon rechtstreeks via mij lopen, vul daarvoor onderstaand contactformulier in en ik neem contact met je op.

*Aan het eind van het traject krijg je, dat moet van de belastingdienst, een btw-rekening van € 504,- Deze moet je aan mij voldoen maar kun je verrekenen met de omzetbelasting waardoor het SIB coachingstraject per saldo gratis is.

‘I am very satisfied with the collaboration with Petra Benes. I now know which export strategy I have to use for my company and which type of business partners suit me. I have learned that a USP is not equally valuable in every country and how I can adjust my positioning accordingly. I feel well prepared for export and am very satisfied with the knowledge and experience that Petra has shared with me. In addition, I also found the personal approach very pleasant.’ – Debbie van Weelden, www.loislee.nl

 

Ambition is the first step to success. The second step is action.


Ik wil ook een SIB-traject!