Menu Sluiten

starters international business

Wilt u de wereld veroveren? Zet vandaag de eerste stap en vraag bij ons een SIB Voucher aan!

SIB RvO

SIB is de afkorting voor Starters International Business. SIB is een gratis* exportsubsidie traject gefaciliteerd door het RvO, als onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bedoeld voor bedrijven die een (eerste) stap willen zetten naar internationale handel of internationaal ondernemen.

Coachingssessies
Het RvO SIB-traject bestaat uit 3 tot 5 coachingssessies met een door RvO daarvoor geautoriseerde exportcoach. Tijdens deze sessies komen o.a. zaken aan bod als:
– Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen?
– Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welke informatie heeft u nodig om dit te kunnen bepalen?
– Wat heeft u nodig om uw kansen in deze landen te verzilveren? Welke concrete stappen moet u daarvoor zetten?
– Welke kosten gaat u daar sowieso voor maken?
– Wat is een realistisch tijdsplan? 

We onderzoeken en bespreken de mogelijkheden en aan het eind van het traject maken we gezamenlijk een stappenplan, zodat helder is welke stappen uw bedrijf moet zetten om succesvol te kunnen zijn in het exporteren naar het gekozen land.

Herkent u zichzelf hierin? Is dit uw bedrijf?

  • MKB Bedrijf;
  • Minder dan 25% van de omzet komt uit het buitenland;
  • In Nederland een stabiel bedrijf opgebouwd;
  • U wilt exporteren structureel in uw bedrijf integreren;
  • Exporteren kost tijd, geld en moeite. U bent bereid daarin te investeren.

Op alles ja gezegd? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een SIB-traject.

VOL = VOL!
Sinds 2014 voeren wij deze SIB-trajecten uit en hebben we meer dan 100 bedrijven geholpen bij het zetten van hun eerste (of vervolg)stappen in het buitenland. Per jaar hebben we ruimte voor 30 SIB-trajecten en die doen we graag met bedrijven die echt gemotiveerd zijn. U haalt het meeste uit zo’n traject wanneer u er serieus mee aan de slag gaat, uw huiswerk maakt (er zit een beperkt aantal opdrachten in, uiteindelijk moet u het zelf kunnen) en onze afspraken respecteert. Op die manier komt er een goed tempo in het traject en is het het meest effectief.

SIB aanvragen
Wij kunnen een RvO SIB-traject voor u aanvragen. Vul daarvoor onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op. 

*Tijdens het traject krijgt u, dat moet van de belastingdienst, een btw-rekening van € 504,- Deze moet u aan ons voldoen maar kunt u verrekenen met de omzetbelasting waardoor het SIB coachingstraject per saldo gratis is.


'Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Petra Benes. Ik weet nu welke exportstrategie ik moet gebruiken voor mijn bedrijf en welk type zakenpartners het beste bij me passen. Ik heb geleerd dat een USP  in het buitenland niet dezelfde waarde hoeft te hebben en hoe ik mijn positionering dan kan aanpassen. Ik voel me goed voorbereid op export en ben erg tevreden over de kennis en ervaring die Petra met mij heeft gedeeld. Daarnaast vond ik de persoonlijke benadering erg plezierig.' - Debbie van Weelden, www.loislee.nl

geïnteresseerd? Bel of emaiL ons.

Ja, ik wil graag een SIB-traject!