Menu Sluiten

matchmaking

Het vinden van de juiste partner in uw nieuwe exportmarkt is een belangrijke factor in het slagen van uw martktentree.

U heeft bepaald welk land uw nieuwe exportmarkt gaat worden en u weet ook al dat uw grootste kans om daar te slagen is om samen te werken met een lokale partner. Maar waar vindt u die partner en hoe legt u op de juiste manier contact? Er zijn talloze manieren om nieuwe partners te vinden maar het gaat erom dat u de juiste vindt en dat is toch iets minder eenvoudig. Zonder lokaal netwerk, de juiste presentatie en benadering en kennis van de lokale taal en cultuur is het zelfs heel moeilijk. Want hoe weet u of deze partner betrouwbaar is? Het maakt niet uit of u met een distributeur, een agent of rechtstreeks met een retailer wilt samenwerken, u wilt van tevoren toch weten wat u van deze partij kan en mag verwachten. U kunt uiteraard zelf een partnersearch opzetten maar u kunt het ook uitbesteden, bijvoorbeeld aan Top in Export.

Met onze matchmaking service zijn we u graag van dienst in een flink aantal landen. Welke landen dat zijn ziet u op deze wereldkaart.

Onze werkwijze:
Samen met u maken we op basis van relevante criteria een partnerprofiel en gebruiken ons lokale netwerk om tot een longlist te komen van mogelijk geschikte partners. Indien nodig passen we uw bedrijfspresentatie aan (inclusief taal) zodat deze aansluit bij de lokale manier van werken en meteen de juiste snaren raakt. De bedrijven die uiteindelijk op de shortlist komen zijn de eerste selectieronde doorgekomen en daarvan weet u dus al dat deze in ieder geval interesse hebben in een eventuele samenwerking met uw organisatie. De eerste ronde matchmaking heeft plaatsgevonden. Vanuit de shortlist selecteren we middels verdere gesprekken de partners waarmee u de gesprekken verder in kunt gaan. Hier eindigt onze standaard matchmaking service. Afhankelijk van uw eigen kennis en ervaring kunt u het persoonlijk kennismaken en onderhandelen zelf of u kunt daarvoor gebruik maken van onze Matchmaking Plus service.

Matchmaking Plus:
* wij maken uw afspraken met de potentiële partners;
* wij begeleiden u tijdens uw bezoeken aan de potentiële partners; geven feedback op de gesprekken, sturen bij waar nodig en adviseren u over eventuele vervolgstappen;
* desgewenst kunnen we u verder adviseren bij logistieke, financiële of juridische vraagstukken. Dit altijd in samenwerking met onze lokale partners. 
* desgewenst kunnen we ook uw lokaal verblijf regelen. De lokale reis- en verblijfkosten zijn voor uw rekening.

Na afloop van elke fase in het matchmakingstraject beslist u of u de samenwerking met Top in Export wilt voortzetten. Dit is zonder financiële consequenties of andere verplichtingen. Wij werken te allen tijde op basis van vertrouwen en vrijheid. 

"What really turned me over was the ability to understand how everything works without any prior knowledge."
John Doe
Designer

geïnteresseerd? Bel of emaiL ons.

Ja, ik ben geïnteresseerd in jullie matchmaking