Menu Sluiten

dhi subsidie

Demonstreer in het doelland je product tegen lagere kosten 
( Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies, Investeringsvoorbereidingsstudies)

Heb je een concreet plan om internationale ambities te verwezenlijken en zoek je naar een serieuze stimulans vanuit de overheid? Het RvO biedt kans om jouw technologie of product in een doelmarkt te testen, een afnemersgroep te overtuigen of je voornemen te staven om te investeren in een onderneming in het buitenland. Met de DHI Subsidie ( Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies, Investeringsvoorbereidingsstudies) van het RvO kun je in een van de DHI landen een warme start maken. DHI draagt ook bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en past daarom 100% bij de visie en missie van Top in Export. Wij kunnen je met het indienen van jouw aanvraag bijstaan.

Om de haalbaarheid van een subsidieaanvraag te toetsen is het verplicht om een quickscan bij RvO in te dienen. Dit kun je het hele jaar doen. Na beoordeling van jouw quickscan krijg je van RvO een dossiernummer dat je dient te gebruiken voor de echte aanvraag (vooropgesteld dat jouw quickscan positief is beoordeeld). 

Je kunt een subisidieaanvraag indien voor één van de volgende DHI modules: 

  • Demonstratieprojecten;
  • Haalbaarheidsstudies;
  • Investeringsvoorbereidingsstudies 

Wij bieden voorlopig enkel services aan voor Demonstratieprojecten. Voorde H en I binnen de DHI kunnen we je wel doorverwijzen naar partners. Het is niet mogelijk om voor hetzelfde land meerdere DHI modules te combineren.

DHI doellanden:
Alle landen in de wereld, DGGF landen met uitzondering van sanctielanden en het Europese gedeelte van het Nederlandse Koninkrijk. Overigens kan het zijn dat sommige aanvragen voor een sanctieland toch worden gehonoreerd, het is soms sector specifiek. Een quickscan geeft dan uitsluitsel. Zie hier voor de DGGF landen en sanctielanden.

Budget:
50% van de subsidiabele kosten met een aanvraagminimum van € 50.000 en een -plafond van EUR 200.000,-
Dat betekent dus dat je minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000 zelf aan het project moet bijdragen.

Aanvragen:
Vragen of hulp nodig bij het indienen van uw quickscan of subsidieaanvraag? Wij staan jullie graag te woord. Bij het indienen van de daadwerkelijke subsidieaanvraag* werken wij op basis van no cure no pay (andere regelingen zijn ook mogelijk, deze bespreken wij graag persoonlijk). Top in Export kan ook een uitvoerende partij voor jullie zijn in het gekozen doelland. De meeste subsidie-adviseurs kunnen deze service niet bieden. Wij kunnen dat dus wel maar het is voor ons geen voorwaarde om jullie te helpen met de aanvraag voor het demonstratieproject. 

 

*bedrijven zonder rechtspersoonlijkheid, waarbij ondernemers met privé-vermogen aansprakelijk zijn voor de schulden van het bedrijf (eenmanszaak, vof, cv of maatschap) kunnen geen DHI-aanvraag indienen.