Menu Sluiten

internationaal marktonderzoek

Internationaal marktonderzoek is een noodzakelijke investering en uw verzekering tegen een verkeerde marktentree.

Marktonderzoek is duur en weggegooid geld. Die uitspraak horen we nogal eens. Het is jammer
dat er zo tegenaan wordt gekeken want het tegenovergestelde is waar. Een goed uitgevoerd marktonderzoek levert u, mits u ernaar handelt, geld op en voorkomt dat u slecht voorbereid een markt op gaat. Bovendien kost een mislukte marktentree een bedrijf vele malen meer dan een goed en lokaal uitgevoerd marktonderzoek.

Vergelijkend marktonderzoek
Weet u nog niet precies naar welk land u wilt exporteren maar heeft u al wel een regio op het oog, dan kunnen we een kort vergelijkend marktonderzoek doen. Op basis van onze én uw kennis en ervaring kiezen we een aantal landen en vergelijken deze op de voor u belangrijkste punten met elkaar. Op basis daarvan bepaalt u dan welk land of welke landen we nader gaan onderzoeken. Zo voorkomt u dat u diepgaand onderzoek laat doen in een land dat misschien helemaal niet geschikt voor u is.

Concreet en praktisch
Een door ons uitgevoerd internationaal (vergelijkend) marktonderzoek bevat een aantal vaste componenten zoals bijvoorbeeld een concurrentie -en doelgroepanalyse, de ontwikkelingen in de branche, wet- en regelgeving, distributiemogelijkheden, marketingstrategie. We eindigen met een overzichtelijk, praktisch en concreet plan van aanpak met de bedoeling dat u daarna zelf lokaal aan de slag kunt. 

Internationaal marktonderzoek uitbesteden
Het is natuurlijk mogelijk dat u of uw personeel een marktonderzoek zelf uitvoert. Daar valt natuurlijk ook veel voor te zeggen. Wellicht denkt u zo geld te besparen en u of uw personeel is bekend met het vakgebied. Toch, met het risico dat we nu overkomen als ‘wij van wc-eend adviseren u wc-eend’ adviseren we u om het internationaal marktonderzoek uit te besteden aan een bureau dat daarin is gespecialiseerd en dat mensen aan de grond heeft in het land of de landen van uw keuze. Ten eerste kennen zij de lokale manier van werken en denken, ten tweede hebben ze een goed netwerk en daarnaast kijken ze met een objectieve blik naar de markt en uw bedrijf. Het scheelt u bovendien een hoop tijd en zelf een marktonderzoek uitvoeren gaat niet zelden ten koste van andere werkzaamheden.


Wereldwijd actief
Top in Export kan u van dienst zijn op alle continenten maar niet in elk land. Op de wereldkaart
 kunt u zien in welke landen wij actief zijn.

 

"We hebben, nadat we een SIB hadden gedaan, vergelijkend marktonderzoek laten uitvoeren in twee landen. Dat bracht veel duidelijkheid."
Michiel van der stel
CEO Smans

geïnteresseerd? bel of email ons.

Ja, ik ben geïnteresseerd in een marktonderzoek.