Menu Sluiten

over ons

Internationaal Maatschappelijk Relevant Ondernemen voor meer impact

Landen waar we actief zijn

Top in Export is in 2011 opgericht om het Nederlands mkb te helpen de wereld te veroveren. Dat verliep prima (niet alleen bij Top in Export maar ook bij Top Latin Export, dat sinds de zomer van 2018 is opgegaan in Top in Export), echter de eenzijdigheid van die manier van werken begon ons tegen te staan. Globalisering werkt ook niet één kant op en dus besloten we om onze diensten en netwerk ook beschikbaar te maken voor het mkb elders in de wereld. Uiteindelijk heeft elk land een sterk ontwikkeld mkb nodig wil het structureel economisch groeien en heeft het Nederlands mkb er ook belang bij dat meer landen zich economisch goed ontwikkelen zodat ze hun eigen afzetmarkt kunnen vergroten. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Verder hebben we onze aandacht verlegd naar Internationaal Maatschappelijk Relevant Ondernemen. Want de portemonnee was wel gevuld, het hart niet. We werken met bedrijven die voor maatschappelijke impact gaan. Bedrijven die het verschil maken. Die bijdragen aan (één van) de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.   

Daarnaast: internationaal zakendoen zorgt voor verbinding tussen ondernemers uit verschillende landen en culturen. In een tijd waarin (culturele) tegenstellingen worden uitvergroot en afstand en verwijdering worden gezocht is internationaal zakendoen een effectieve manier van verbinding zoeken en vinden. Respect, begrip en waardering voor elkaar. Win-win. 

In opkomende markten, ontwikkelingslanden en postconflict – en fragiele staten richten we ons voornamelijk op het ontwikkelen van het mkb en hopen zo vooral jongeren en vrouwen vooruit te helpen. Zij zijn belangrijk voor de (weder)opbouw van een land of gebied en vormen een groot arbeidspotentieel. Met onze kennis van internationalisering maar ook hoe je een bedrijf opzet hopen we zo ons maatschappelijke steentje bij te kunnen dragen. Als international business consultants wijzen we bedrijven steeds vaker op Maatschappelijk Relevant Ondernemen. Dan kunnen we zelf niet achterblijven. Practise what you preach.

SIB

Missie

Het MKB dat maatschappelijk relevant onderneemt helpen bij hun internationale expansie zodat hun maatschappelijke impact wordt vergroot.

SIB

Kernwaarden

Top in Export werkt vanuit de overtuiging dat alles wat we een onderneming/ondernemer bijbrengen praktisch, eenvoudig, duurzaam, groeigericht en inspirerend  moet zijn.

SIB

Visie

In Nederland leidend worden op gebied van exportcoaching, -training en -ontwikkeling met betrekking tot internationaal maatschappelijk relevant ondernemen. Samenwerken met relevante partijen om zo tot een grotere impact te komen. Wereldwijde aanwezigheid en activiteiten. Middels een non-profit* tak, in samenwerking met andere (lokale) partijen jonge (vrouwelijke) ondernemers in postconflict gebieden en fragiele staten helpen hun onderneming te professionaliseren dan wel te internationaliseren. * Non-profit wil niet zeggen gratis. Het betekent dat we er niet aan hoeven te verdienen.

TEAM

Petra benes

Exportcoach, wereldreiziger en matchmaker – Ik heb in meerdere landen gewoond en gewerkt, zowel binnen als buiten Europa. Het was al heel vroeg duidelijk dat Nederland voor mij te klein was en dat ik de wijde wereld in zou trekken. Van jongs af aan zag ik het belang van een goede kennis van andere talen (ik spreek er zeven) en culturen wilde ik in het buitenland aan de slag kunnen. Desondanks liep ik vooral tegen culturele……..meer

ian yanmaz

Culturele Bruggenbouwer, positivo en dealmaker – Voelt zich als een vis in het water bij als het om meerdere culturen gaat en spreekt meerdere talen. Heeft een MBA opleiding Internationale Marketing genoten in Bradford (UK) en bij diverse handelsondernemingen internationale functies vervuld waaronder kantoren in Frankrijk, Duitsland en Turkije geopend. Houdt van ondernemerschap pur sang en staat graag in het veld. Neemt de collega ondernemer mee met open vizier en transparantie en initieert graag nieuwe projecten. 

KLANTENPORTFOLIO

ESI-logo
Logo-Age-of-Media
Logo MN
EntrD-logo
logo-Timzo
colette-sol-logo