Menu Sluiten

marktentree

De eerste klap is een daalder waard. Maar alleen wanneer deze klap goed is geplaatst.

De derde D in onze 4D-methode staat voor Develop. De buitenlandse markt bewerken zoals je dat in Nederland doet – one approach fits all – het kan werken, maar meestal doet het dat niet. Kun je hier misschien rechtstreeks leveren aan winkels, ziekenhuizen, bedrijven, scholen of aan de eindgebruiker, in het buitenland kan het raadzaam zijn om een andere marktentree te hanteren. Het marktonderzoek dat je hebt uit laten voeren adviseert ook over de juiste marktentree, passend bij het land maar ook bij jouw bedrijf: rechtstreeks, via een agent of distributeur, een eigen verkoopkantoor, een joint venture of via een piggy-back constructie met een aan jouw bedrijf complementaire organisatie. 

Marktkennis is essentieel
Ook wanneer je al exporteert en middels dezelfde entree succesvol bent in meerdere landen is het verstandig om goed te kijken of dat ook geldt voor het nieuwe exportland. Zeker wanneer je regio-overschrijdend gaat werken kan de situatie dusdanig verschillen van de reeds bekende markten dat een andere entree verstandiger is. Laat je daarom altijd goed informeren en adviseren. 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het bepalen of uitvoeren van de juiste marktentree voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je graag meer.

Ik kan hulp gebruiken bij het bepalen of uitvoeren van de marktentree

Kernwaarden

Neem contact op