Menu Sluiten

Non-profit

Trainingen in international business voor jonge (vrouwelijke) ondernemers in opkomende markten of postconflict gebieden

In opkomende markten, ontwikkelingslanden en postconflict – en fragiele staten richten we ons voornamelijk op het ontwikkelen van het mkb en hopen zo vooral jongeren en vrouwen vooruit te helpen. Zij zijn belangrijk voor de (weder)opbouw van een land of gebied en vormen een groot arbeidspotentieel. Met onze kennis van internationalisering maar ook hoe je een bedrijf opzet hopen we zo ons maatschappelijke steentje bij te kunnen dragen.

Onze trainingen
Voor NGOs in de non-profit sector met de opdracht om meer te doen aan de ontwikkeling van lokaal ondernemerschap hebben we exporttrainingen ontwikkeld. Deze trainingen zijn gemaakt voor lokale start-ups en mkb (ook zzp) en gericht op internationaliseren en export. Thema’s zijn bijvoorbeeld exporteren naar de EU, hoe selecteer en benader je geschikte partners, effectieve beursvoorbereiding en -deelname maar we geven ook een exporttraining van A tot Z (aanbevolen). Dan beginnen we bij de basis en werken van daaruit verder. De trainingen vinden groepsgewijs plaats waarbij opdrachten ter plekke worden uitgewerkt en er veel interactie is met de andere deelnemers. De deelnemende bedrijven leren praktische en eenvoudig toepasbare vaardigheden en krijgen zelfvertrouwen om over de grens zaken te doen. De trainingen zijn (deels) op maat en kunnen worden gegeven in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Turks en Arabisch. 

MKB aan het roer
Onze trainingen zijn niet gericht op het leveren aan multinationals en heel grote retailers. De reden daarvoor is dat we vinden dat het (enkel) leveren aan zulke grote partijen lokale kleine bedrijven in een te afhankelijke positie plaatst. Het is voor grote spelers vrij makkelijk om van leverancier te veranderen en dat doen ze dan ook veelvuldig. Dit plaatst de lokale kleine bedrijven in een kwetsbare positie. Onze trainingen zijn er juist gericht om bedrijven pro-actief te maken in export. Het is de bedoeling dat zij zelf aan het roer staan en zowel de richting als de route bepalen. Uiteindelijk moet export een structureel en duurzaam onderdeel worden van hun bedrijfsvoering. Een bedrijf dat structureel exporteert zorg voor werkgelegenheid, trots en een andere, positieve, dynamiek. Het liefst zien we dan ook (met name bij incubators) dat internationaal ondernemen meteen wordt meegenomen in het business plan. De binnenlandse markt is toch vaak te klein om echt het verschil te kunnen maken. 

Mentorship
Persoonlijke begeleiding via Skype (en e-mail) of een ander communicatiemiddel. Eens per twee weken of maandelijks, afhankelijk van de situatie van de lokale ondernemer. De frequentie, de duur van de gesprekken en het tijdstip wordt van tevoren vastgelegd. Bedrijven kunnen dit mentorship rechtstreeks bij ons aanvragen maar dit kan ook via de Nederlandse ambassade of een NGO. Net als onze trainingen kunnen de gesprekken met de mentor plaatsvinden in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Turks en Arabisch. Deelnemers aan onze exportrainingen krijgen na de training automatisch toegang tot het (gratis) mentorship.

Wij werken vanuit de overtuiging dat al onze dienstverlening praktisch, groeigericht, inspirerend en duurzaam moet zijn.  

                                  The journey of a thousand miles begins with one step – Lao Tz

Meer weten over onze non-profit diensten? Wij vertellen er graag meer over. Vraag vrijblijvend om meer informatie:

Ik wil graag meer informatie over jullie non-profit diensten

Missie

Kernwaarden

Neem contact op