STARTERS INTERNATIONAL BUSINESS

Wil jij de wereld veroveren? 

SIB is de afkorting voor Starters International Business. SIB is een gratis* exportsubsidie traject gefaciliteerd door het RvO onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bedoeld voor bedrijven die een (eerste) stap willen zetten naar internationale handel.

Coachingssessies
Het RvO SIB-traject bestaat uit 3 tot 5 coachingssessies met mij (Petra Benes, geautoriseerd adviseur). Tijdens deze sessies komen o.a. zaken aan bod als
* Waar is jouw onderneming goed in? Wat wil je bereiken? Welke landen bieden kansen?
* Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welke informatie heb je nodig om dit te bepalen? Wat heb je nodig om jouw kansen in deze landen te verzilveren? Welke concrete stappen moet je daarvoor zetten?

Wat gaat dat kosten?

We onderzoeken en bespreken de mogelijkheden en aan het eind van het traject maken we gezamenlijk een stappenplan, zodat helder is welke stappen jouw bedrijf moet zetten om succesvol te kunnen zijn in het exporteren naar een gekozen land.

Herken jij jezelf hierin? Is dit jouw bedrijf?

V mkb-bedrijf;
V
Minder dan 25% van de omzet komt uit het buitenland;
V In Nederland een stabiel bedrijf opgebouwd;
V Je wilt exporteren structureel in je bedrijf integreren;
V Exporteren kost tijd, geld en moeite. Je bent bereid daarin te investeren.

Op alles ja gezegd? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een SIB-traject.

VOL = VOL!
Sinds april 2014 voer ik deze SIB-trajecten uit en heb ik meer dan 50 bedrijven geholpen bij het zetten van hun eerste (of vervolg)stappen in het buitenland. Per jaar heb ik ruimte voor 15 SIB-trajecten en ik doe die graag met bedrijven die echt gemotiveerd zijn. Je haalt het meeste uit zo’n traject wanneer je er serieus mee aan de slag gaat, je huiswerk maakt (er zit een beperkt aantal opdrachten in, uiteindelijk moet je het zelf kunnen) en onze afspraken respecteert. Op die manier komt er een goed tempo in het traject en is het het meest effectief.

SIB aanvragen
Ik kan een RvO SIB-traject voor je aanvragen. Vul daarvoor onderstaand contactformulier in en ik neem contact met je op.

*Tijdens het traject krijg je, dat moet van de belastingdienst, een btw-rekening van € 504,- Deze moet je aan mij voldoen maar kun je verrekenen met de omzetbelasting waardoor het SIB coachingstraject per saldo gratis is.

Petra Benes is één van de tien SIB-adviseurs die samenwerkt met de Provincie Drenthe.

‘Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Petra Benes. Ik weet nu welke exportstrategie ik moet gebruiken voor mijn bedrijf en welk type zakenpartners het beste bij me passen. Ik heb geleerd dat een USP  in het buitenland niet dezelfde waarde hoeft te hebben en hoe ik mijn positionering dan kan aanpassen. Ik voel me goed voorbereid op export en ben erg tevreden over de kennis en ervaring die Petra met mij heeft gedeeld. Daarnaast vond ik de persoonlijke benadering erg plezierig.’ – Debbie van Weelden, www.loislee.nl


Ambition is the first step to success. The second step is action.


Ik wil ook een SIB-traject!

Starters International Business

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Export Vacatues

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Export Cursussen en Coaching

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.