Menu Sluiten

exportcoaching

Voor bedrijven die een internationale topper willen worden

Ondernemen krijgt een extra dimensie wanneer je gaat exporteren. Exporteren is een vak apart, niet te vergelijken met zakendoen in eigen land. Gek genoeg is er op dat vlak maar weinig echte coaching. Exporteren schijn je gewoon te moeten kunnen en anders moet je het zelf maar uitzoeken. Goed nieuws: exporteren kun je leren. Top in Export geeft een duwtje in de juiste richting.

Jouw situatie:
* Je wilt graag exporteren maar je hebt geen idee waar naartoe en hoe dat aan te pakken;
* Je exporteert al wel een beetje maar niet structureel. Dat wil je graag veranderen;
* Je bent een start-up, zoekt financiering. De investeerder wil de internationale potentie weten.

Wij adviseren:
* Doe bij ons een Starters International Business (SIB) traject. Een 100% gesubsidieerd coachingstraject dat jouw bedrijf voorbereidt op export en de juiste doellanden identificeert. Een goed begin is het halve werk;
* Ook voor jouw bedrijf adviseren wij een SIB-traject. Het doel van dit traject is dan om export structureel en duurzaam binnen jouw organisatie te integreren. Van reactief naar pro-actief;
* Ook voor een start-up is een SIB-traject ideaal. De internationale potentie wordt geïdentificeerd, een partnerprofiel gemaakt evenals een stappenplan en een (geschat) kostenplaatje. Dit kan worden gepresenteerd aan de potentiële investeerder. Meerdere bedrijven hebben op deze manier een investeerder overtuigd. 

Exporteren kun je lerenBinnen Top in Export doen Petra en Ian de SIB-trajecten. Zij zijn beiden sinds 2014 (het begin van deze vorm van exportsubsidie) door RvO aangemerkt als uitvoerder van deze trajecten en voldoen, net als Top in Export als organisatie, aan de door RvO gestelde eisen. Inmiddels hebben ze al meer dan 100 SIB-trajecten naar volle tevredenheid van de deelnemende bedrijven uitgevoerd (het succes staat of valt met eigen inzet). 

 

Exporteer je al maar denk je dat het beter kan? Heb je behoefte aan een neutrale sparringpartner om je verder internationaal op weg te helpen en de internationale prestaties te verbeteren? Daarin kunnen we je coachen. Tijdens sessies van een uur (minimum afname drie sessies) bespreken wij de situatie van jouw bedrijf en geven aan waar en hoe het beter kan waarna je zelf met de opgedane inzichten aan de slag gaat. Praktisch, groeigericht, inspirerend en duurzaam.

 

Visie

Kernwaarden

Neem contact op