Menu Sluiten

exportcoaching

Voor exporteurs die een internationale topper willen worden

Er zijn best veel overeenkomsten tussen sporters en ondernemers, helemaal wanneer we de ondernemers vergelijken met topsporters. Presteren onder druk en op de juiste momenten, werken met een doel voor ogen en op de juiste momenten pas op de plaats maken en bijtanken.  Dat ondernemen krijgt een extra dimensie wanneer je gaat exporteren. Toch is er op dat vlak maar weinig echte coaching. Exporteren schijn je gewoon te moeten kunnen en anders moet je het zelf maar uitzoeken. Internationaal ondernemen is een vak apart, maar absoluut te leren! Top in Export kan een u een duwtje in de rug geven.

Wij werk graag met mensen die willen exporteren of die al in de export actief zijn zoals:

Ondernemers die nog niet exporteren maar dat wel graag willen.
Onderneem je nog niet of nauwelijks internationaal maar wil je je er wel serieus mee aan de slag, kijk dan eens op de SIB-pagina. SIB staat voor Starters International Business en is een gratis 
coachingstraject bedoeld voor Nederlandse mkb-bedrijven die graag de wereld willen veroveren. SIB valt onder de exportsubsidie van RvO.

Greetings

U exporteert al maar er valt nog een wereld te winnen
U bent al actief in een aantal landen, misschien zelfs al in meer dan verwacht, maar toch valt er nog een wereld te winnen en te verbeteren. Want het kan altijd beter. Voor die ondernemers hebben we het Advanced International Business (AIB) traject opgezet. Het AIB-traject is een door Top in Export ontwikkeld traject waarin we in een aantal coachingssessies met u door uw export lopen (doorgaans figuurlijk maar desgewenst kunt u ook voor letterlijk kiezen), kijken waar het goed loopt, waar de bottlenecks zitten, hoe het beter kan en welke stappen u daarvoor moet zetten. Het is fantastisch om elk jaar op de wereldkaart een vlaggetje in nieuwe exportmarkten te zetten maar is dat wel de beste weg? Misschien kunt u met een paar kleine aanpassingen in een al bestaande exportmarkt veel meer winst halen. Na afloop van het traject krijgt u een uitgebreid verslag en stappenplan. Praktisch, grondig, groeigericht en meteen toepasbaar. 

Het Advanced International Business traject is deels standaard en deels maatwerk. Standaard in de opzet en het uiteindelijke rapport, maatwerk in de uitvoering en uitkomst omdat de situatie in elk bedrijf anders is: andere startpositie, andere mogelijkheden. Voor het basistraject (we lopen figuurlijk door uw export) betaalt u € 2.400,- ex btw. Voor de letterlijke versie (we bezoeken zelf de markt) zijn de kosten afhankelijk van uw vraagstuk. Daarover gaan we graag met u in gesprek. 

U heeft een nieuwe exportmanager 
Hij/zij begint net, is veel onderweg, maakt van alles mee en moet presteren. Voor nieuwe exportmanagers, vooral wanneer deze ook nog eens de eerste is in uw bedrijf, kan dat best overweldigend en soms ook eenzaam zijn. Wat verwacht u van de exportmanager en wat kan hij/zij van u verwachten? Om het hele proces van wederzijdse verwachtingen en te leveren prestaties goed te laten verlopen begeleiden we zowel u als de exportmanager bij de eerste internationale stappen. Desgewenst gaan we een aantal keren mee op reis.

Een exportbegeleidingstraject is 100% maatwerk. De kosten daarvoor hangen dan ook af van de omvang van het traject maar een basistraject heeft u al voor € 999,-

1-op-1 sessie
Een export- of international sales manager heeft natuurlijk een droombaan maar laten we niet vergeten dat het naast ontzettend leuk ook behoorlijk zwaar is. Als werkgever laat u middels het aangaan van dit coachingstraject zien dat u daarvoor oog hebt en gaat voor een langdurige en vruchtbare samenwerking. We coachen de exportmanager in een aantal 1-op-1 sessies zodat deze goed leert om te gaan met de verwachtingen maar ook met de zaken die hij/zij onderweg tegenkomt. Met collega’s kunnen natuurlijk wel dingen worden besproken maar niet de twijfels of onzekerheden want wie zwakte toont wordt helaas maar al te vaak daarop afgerekend. Niet presteren is geen optie. Met Petra Benes of een van onze andere ervaren exportcoaches kan de export- of international sales manager in een 
1-op-1 sessie sparren zonder risico. Maandelijks, of eens per twee maanden, twee uurtjes zodat hij/zij weer verder kan. Op weg naar meer export, meer winst maar vooral ook naar meer plezier.

Een 1-op-1 sessie duurt twee uur en komt al voor € 299,- ex btw (via Skype). Vindt het gesprek plaats op locatie dan brengen we voor de reistijd 50% van het uurtarief in rekening. Minimum aantal sessies: 3. De intake is gratis.

geïnteresseerd? bel of email ons

Ja, ik kan wel wat coaching gebruiken bij mijn export.