Menu Sluiten

Zakendoen in opkomende markten

Zakendoen in opkomende markten en ontwikkelingslanden kost meer tijd, moeite en geld. Met onze training gaat u goed voorbereid op pad.

Zakendoen in opkomende markten en ontwikkelingslanden is beduidend anders dan zakendoen in westerse en ontwikkelde markten. De meeste opkomende markten liggen buiten Europa en veelal zijn de ondernemers daar meer gericht op en gewend aan zakendoen met hun buurlanden dan met landen die verder weg liggen. Daarnaast zijn de politiek economische systemen vaak anders dan waar wij aan gewend zijn en zijn er fundamentele verschillen in normen en waarden. In onze training gaan we daar uitgebreid op in.

Effectieve communicatie
Het komt vaak voor dat na een buitenlands bezoek, al dan niet via een handelsmissie, u uiteindelijk toch niet verder komt. Vaak heeft dit te maken met een verkeerde aanpak in de manier van zakendoen. Er is wederzijds onbegrip, een andere aanpak, andere manier van communiceren. Ging vroeger alles vooral face-to-face of telefonisch, tegenwoordig is schriftelijke communicatie via allerlei moderne communicatiemiddelen als Whatsapp en WeChat niet ongewoon. Dat communiceert in Nederland al anders, over de grens helemaal. Communicatie is een belangrijke factor in het slagen van uw marktentree. We besteden er in onze training uitgebreid aandacht aan.

Taal en cultuur
Het is natuurlijk ha
ndig als u de lokale taal goed beheerst maar ook dan is het makkelijk om in cultureel opzicht de plank volledig misslaan. Waarom gaan de dingen zoals ze gaan? Vaak is dat niet zomaar. Voor bijna alles is een reden en daar gaan we uitgebreid op in omdat het begrijpen van de lokale manier van zakendoen essentieel is. Het waarom achter het hoe. Kennis van en begrip voor hoe je met elkaar omgaat en uw benadering van de ander inclusief lichaamstaal daarop aanpassen is minstens zo belangrijk als talenkennis. Misschien nog wel belangrijker zelfs.

Effectief internationaal zakendoen
Middels onze training Zakendoen in opkomende markten geven we u
 inzichten in hoe effectief zaken te doen in een bepaald land. Zodat u goed voorbereid op pad gaat en de kans op succesvol internationaal zakendoen een stuk groter is. Uiteraard werken we voor deze trainingen samen met mensen uit de specifieke landen zodat u de informatie uit eerste hand hoort. Andersom hoort u ook hoe er vanuit het andere land naar onze manier van zakendoen wordt gekeken. Het mes snijdt immers aan twee kanten. Afhankelijk van het land kan het zijn dat de training in het Engels wordt gegeven. Dit geven we tijdig aan, altijd voor u besluit aan de training deel te nemen.

Commercieel team
Deze is ideaal voor 
exportmanagers die mee op handelsmissie gaan of in een nieuw exportland zaken willen gaan doen. Voor de verkoop binnendienst zodat deze weet hoe met de nieuwe klanten om te gaan, voor de commercieel manager en directeur wanneer ze op buitenlands bezoek gaan of deze ontvangen. Maar het is ook een handige training om binnen het hele commerciële team begrip te kweken voor de mogelijkheden en onmogelijkheden in een bepaald land. Omdat je nou eenmaal niet overal op dezelfde manier zaken kunt doen.

Wilt u deze training met uw commerciële team in company volgen? Compleet gericht op uw sector en uw situatie? Dat kan, vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 


REF tekst

geïnteresseerd? Bel of emaiL ons.

Ja, ik wil graag een Zakendoen in …. training