Zakendoen in...

We leven in een global economy. Met onze zakendoen in... trainingen wordt internationaal zakendoen ook voor u business as usual

We leven in een global economy, dat kunnen we inmiddels toch wel stellen. Het is verstandig om erin mee te gaan en de verschillen in taal, cultuur en manier van zakendoen te omarmen en er uw voordeel mee doen. Want met een beetje moeite doen valt er voor iedereen een wereld te winnen. Een prachtige wereld bovendien. 

De Zakendoen in… training is ideaal voor exportmanagers die mee op handelsmissie gaan of in een nieuw exportland zaken willen gaan doen. Voor de verkoop binnendienst zodat deze weet hoe met de nieuwe klanten om te gaan, voor de commercieel manager en directeur wanneer ze op buitenlands bezoek gaan of deze ontvangen. Maar het is ook een handige training om binnen het commerciële team begrip te kweken voor de mogelijkheden en onmogelijkheden in een bepaald land. Omdat je nou eenmaal niet overal op dezelfde manier zaken kunt doen.

Effectieve communicatie
Het komt vaak voor dat na een buitenlands bezoek, al dan niet via een handelsmissie, u uiteindelijk toch niet verder komt. Vaak heeft dit te maken met een verkeerde aanpak in de manier van zakendoen. Er is wederzijds onbegrip, een andere aanpak, andere manier van communiceren. Ging vroeger alles vooral face-to-face of telefonisch, tegenwoordig is schriftelijke communicatie via allerlei moderne communicatiemiddelen als Whatsapp en WeChat niet ongewoon.  Dat communiceert in Nederland al anders, over de grens helemaal.  Communicatie is een belangrijke factor in het slagen van uw marktentree. We besteden er in onze training uitgebreid aandacht aan.

Het is natuurlijk handig als u de lokale taal goed beheerst maar ook dan is het makkelijk om in cultureel opzicht de plank volledig misslaan. Waarom gaan de dingen zoals ze gaan? Vaak is dat niet zomaar. Voor bijna alles is een reden en daar gaan we uitgebreid op in omdat het begrijpen van de lokale manier van zakendoen essentieel is. Het waarom achter het hoe. Kennis van en begrip voor hoe je met elkaar omgaat en uw benadering van de ander inclusief lichaamstaal daarop aanpassen is minstens zo belangrijk als talenkennis. Misschien nog wel belangrijker zelfs.

Middels onze Zaken doen in….trainingen geven we uOnwetendheid is geen zegen. Wat je niet weet kan je de kop kosten. inzichten in hoe effectief zaken te doen in een bepaald land. Zodat het internationaal zakendoen straks gewoon business as usual is. Uiteraard werken we voor deze trainingen samen met mensen uit de specifieke landen zodat u de informatie uit eerste hand hoort. Andersom hoort u ook hoe er vanuit het andere land naar onze manier van zakendoen wordt gekeken. Het mes snijdt immers aan twee kanten. Afhankelijk van het land kan het zijn dat de training in het Engels wordt gegeven. Dit geven we tijdig aan, altijd voor u besluit aan de training deel te nemen.

Wilt u een in company training van Zakendoen in….? Compleet gericht op uw sector en uw situatie? Dat kan, vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 


REF tekst

geïnteresseerd? Bel of emaiL ons.

Ja, ik wil graag een Zakendoen in …. training