Menu Sluiten

startups


Op zoek naar internationale, betalende klanten of een investeerder? Lees dan verder.

Nederland heeft een geweldige startupcultuur. Startups schieten als paddenstoelen uit de grond en in veel steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Eindhoven zijn incubators of accelerators.  De veertien belangrijkste Nederlandse innovatieregio’s werken nauw samen. Maar hoe mooi de startupcultuur in Nederland ook is, het is algemeen bekend dat de meeste startups na drie jaar niet meer bestaan. Uit onderzoek verricht door CB Insights kwam naar voren dat de twee belangrijkste redenen daarvoor zijn dat er geen markt voor het product, de dienst of de technologie blijkt te zijn (m.a.w. geen betalende klanten) en dat er niet voldoende geld is om e.e.a. goed uit te rollen. Dan kom je als startup in een vicieuze cirkel, totdat het doek valt.

vicieuze-cirkel-startupsInternationale klanten 
Om je product goed uit te kunnen rollen, betalende klanten te bereiken, heb je geld nodig. Een investeerder. Een investeerder wil echter vaak pas investeren wanneer er al kopende klanten zijn, bij voorkeur ook nog in het buitenland want de grootste markt en winst ligt doorgaans toch buiten Nederland. Hoewel de meeste startups best goed onderlegd zijn in het technische gedeelte, zijn ze dat meestal niet of nauwelijks als het gaat om sales en marketing. Waar zitten je klanten (in welk land) en hoe ga je die bereiken? Houden de USPs ook stand in het buitenland? Van enig marktinzicht is vaak geen sprake.
Zonder investeerder geen geld om kopende klanten te bereiken. Zonder kopende (buitenlandse) klanten geen investeerder. Een uitzichtloze situatie, toch? Dat hoeft niet.

Starters International Business (SIB) speciaal voor startups 
Top in Export biedt voor impact startups het Starters International Business (SIB) traject. Dit is een door RvO 100% gesubsidieerd traject waarmee je je goed kunt voorbereiden op het betreden van een buitenlandse markt. Dit traject is vanuit RvO echter vooral gericht op bedrijven die op zijn minst in Nederland al kopende klanten hebben. Voor veel startups echter ligt de grootste markt in het buitenland en vaak hebben ze in Nederland ook nog geen (of weinig) betalende klanten. Top in Export heeft een speciale SIB-versie voor impact startups gemaakt. Zodat je zowel buitenlandse kopende klanten* als een investeerder kunt vinden.* Ook gesubsidieerd door RvO. 

* Alles staat of valt met je eigen inzet. 

 

geïnteresseerd? Bel of emaiL ONS.

Ik wil een SIB voor startups!