In de sport in het algemeen en in teamsport in het bijzonder is het gebruikelijk dat je een coach hebt.  iemand die aan de zijkant met je meekijkt, bijstuurt waar nodig en die er, samen met jou, voor zorgt dat je beter gaat presteren.  Sommige sporters hebben geen coach nodig maar de meesten wel.

Iedereen een coach behalve de exporteur
Er zijn best veel overeenkomsten tussen sporters en ondernemers, helemaal wanneer we de ondernemers vergelijken met topsporters. Presteren onder druk en op de juiste momenten, werken met een doel voor ogen en op de juiste momenten pas op de plaats maken en bijtanken.  Dat ondernemen krijgt een extra dimensie wanneer je gaat exporteren.  Toch is er op dat vlak maar weinig echte coaching. Exporteren schijn je gewoon te moeten kunnen en anders moet je intern maar naar een oplossing zoeken.

Dat kan en moet anders.

Ik werk graag met mensen die willen exporteren of die al in de export actief zijn zoals:

Ondernemers die nog niet exporteren maar dat wel graag willen.
Exporteer je nog niet maar wil je je er wel op voorbereiden, kijk dan eens op de SIB-pagina. Daar bespreek ik een Starters International Business traject, bedoeld voor mkb-bedrijven die nog helemaal niet exporteren en bedrijven die dat al wel doen maar waar export minder dan 25% van de jaaromzet bedraagt en die bovendien niet ouder dan drie jaar zijn.

Een SIB-traject wordt gefinancierd door RvO en is gratis. Wel zijn we verplicht de btw door te berekenen (€ 504) maar deze kun je terug krijgen middels de omzetbelasting waardoor het traject per saldo gratis is.

Ondernemers die al wel exporteren maar die weten dat het beter kan
Je bent CEO van een mkb-bedrijf dat al exporteert. Hartstikke mooi, maar het kan beter. Tijdens een 1-op-1 sessie  (kan eenmalig maar kan ook maandelijks) sparren we over waar je staat met je bedrijf, waar je naartoe wilt en hoe daar te komen. Waar loop je in de praktijk tegenaan en hoe ga je daar mee om? Misschien zet je zelf wel onbewust een rem op de zaken, want het kan heel hard gaan en dat is prettig maar vormt soms ook een belemmering om echt door te zetten. Lopen bepaalde landen achter op de planning? Hoe komt dat? Maar vooral, hoe ga je dat verbeteren?

Meer ervaren exportmanagers die behoefte hebben aan een externe sparringspartner.
Je bent veel onderweg en maakt van alles mee. Je hebt het naar je zin maar het is ook best eenzaam. Je kunt thuis je verhalen wel kwijt maar echt begrepen worden ze niet, helemaal niet wanneer je ook nog eens zegt dat het af en toe best zwaar is. Want als exportmanager heb je toch een droombaan? Met je collega’s kun je wel dingen bespreken maar niet je twijfels want wie zwakte toont wordt daarop afgerekend. Je moet presteren. Met mij kun je in een 1-op-1 sessie  sparren zonder risico. Maandelijks, of eens per twee maanden, twee uurtjes zodat je weer verder kunt. Op weg naar meer export, meer omzet maar vooral ook naar meer plezier.

Een 1-op-1 sessie duurt twee uur en heb je al voor € 299,- ex btw


Ja, ik gun mezelf een exportcoach, bel mij!

[contact-form-7 id=”165″ title=”Contactformulier 1″]